2005-03-18

Demonstrera för kollektivavtal eller bli av med A-kassa!

Skandalerna avlöser varandra inom "rörelsen". Är det inte SSU som friserar sina medlemssiffror så är det Byggnads som utmärker sig. Nu har Byggnads och Arbetsförmedlingen i Nyköping inlett ett "samarbete". Den som var arbetslös fick ett brev om att demonstrationen för kollektivavtalen på Sergels Torg den 17/3 var obligatorisk och därmed riskerar man att bli av med sin A-kassa om man inte demonstrerade! Sovjet, Nordkorea - någon?
Hur är det möjligt att kunna ha så dåligt omdöme att man hotar människor om man inte ställer upp för den socialdemokratiska propagandamaskinen?
När det gäller Byggnads så såg jag sossarnas Lars-Göran Bromander från Håbo i SVT's Faktum som jagade svartarbetare genom att avkräva de som såg "mörka och svarthåriga" ut pass eller legitimation. Därefter ringer man polisen som kastar ut dom ur landet. ILO, som är den internationella arbetarorganisationen fördömde de svenska fackens agerande. De svaga ska man hjälpa, inte jaga! Ett ID-kort borde de "mörka" ha på sig enligt Bromander. För mig är det en slående koppling till andra världskrigets Tyskland där judarna tvingades ha Davidstjärna på kläderna!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,619626,00.html
http://svt.se/content/1/c6/34/45/92/050303faktum.asx

1 Kommentarer:

Blogger Greger skrev...

Nu har i alla fall arbetsförmedlaren dömts för tjänstefel.

26 mars, 2007 13:06  

Skicka en kommentar

<< Hem